Borotvált kelbimbó saláta receptje

5
Borotvált kelbimbó saláta receptje

A borotvált kelbimbósaláta egy finom köret, amelyet egy hétvégi vacsorához vagy az ünnepi étkezéshez adhatunk. A nyers kelbimbó, szárított áfonya, pekándió, dijoni citromos salátaöntet és kecskesajt kombinációja úgy tűnik, hogy együtt működik. Ennek a kelbimbósalátának kellemes csípős és édes íze van, amelyet hozzáadott ropogós is követ.

A kelbimbó néha rossz hírnevet szerez büdös zöldségként, de megígérem, hogy a kénszag csak felerősödik, ha a csírákat főzik. Ennek ellenére, ha megfelelően elkészíti, még a válogatós evők is élvezni fogják ezt a zöldséget. Ha válogatós evői vannak, adjon egy esélyt ennek a salátának, és fontolja meg, hogy felteszi az ünnepi asztalra.

MIÉRT IMÁDJA EZT A KESZEL KIBOMÓS SALÁTA RECEPTE

Ha szereti a csípős salátát egy kis ropogóssal, akkor ezt próbálja ki. Ezt a salátát a minap készítettem köretnek, de önmagában is remek étel lenne, ha fehérjét szeretnél beletenni.

Könnyen elkészíthető – Ez a salátarecept tökéletes az elkészítéséhez, ha egyszerűen elkészíthető köretet keresel. Nincs esély a csírák túlforrására vagy pirítására, mivel a felaprított csírákat nem főzik meg.

Könnyen megtalálható hozzávalók – Mindezek az összetevők könnyen megtalálhatók a helyi élelmiszerboltban.

Köretnek vagy étkezésnek kiváló – Ha ezt a receptet teljes értékű étkezésként szeretné elkészíteni, mindenképpen adjon hozzá egy kis fehérjét a kiadósabb étkezés érdekében.

Friss és ízes – Ez a saláta nemcsak tele van tápanyagok (rost, K és C vitamin) a zöldségekből, de élénk színe is van.

Felülnézet borotvált kelbimbó saláta fehér tálban.

A KESZELKIBOMÓS SALÁTA RECEPT ELKÉSZÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES BERENDEZÉSEK

 • nagy keverőtál és egy tálalótál
 • kés és vágódeszka
 • szűrőedény
 • konyhai robotgép – nincs konyhai robotgép? Mindegyik kelbimbót felszeletelheti éles késsel, mandolinszeletelővel vagy dobozos reszelővel.

AZ ÖSSZETEVŐK AZ ÖN BOROZOTT KESZELBIMBÓSALÁTÁHOZ

Ennek a receptnek az összetevőlistája rövid, és előfordulhat, hogy néhány hozzávaló már kéznél van. Egy gyors élelmiszerboltba tett utazás után készen áll egy ropogós és csípős saláta elfogyasztására.

 • Citromlé – 1-2 közepes vagy nagy méretű citromra lesz szüksége. A friss citromból a legjobb ízű dijoni citromos vinaigrette.
 • dijoni mustár
 • Kis mogyoróhagyma – Szüksége lesz 2 evőkanál darált mogyoróhagymára
 • Fokhagyma – Ha teheti, használjon friss fokhagymát. Ha fokhagymaport használ, akkor a friss fokhagyma helyett 1/8 teáskanálra lesz szüksége.
 • Só, bors
 • Friss kelbimbó – 1 fontból körülbelül 6 csésze aprított kelbimbót kapsz. Ha a sajátját választja a termékállványról, próbáljon ugyanolyan méretűt vagy a lehető legközelebb esőt készíteni.
 • Kecskesajt – Használhat fetát vagy kéksajtot is. Kecskesajt morzsát használok, ami kényelmes volt. Ugyanilyen egyszerű azonban egy rönk kecskesajtot saját kezűleg egy villával morzsolni.
 • Pirított pekándió – ​​a tűzhelyen pirítok. Figyeld jól. A pekándió könnyen megéghet, és ez drága hiba lehet, ha oldalsó nyomon követik.
 • Szárított áfonya vagy cseresznye. Akár mazsolát is használhatunk, ha szeretjük.
Borotvált kelbimbó saláta, fogyasztásra készen.

HOGYAN KÉSZÍTSÜK BOROTÁLT KESZELKIBOMSZALÁTÁT

1. LÉPÉS: TISZTÍTSA ÉS VÁGASSA VÁGÁSA A KESZELBIMBÓT

A kelbimbó tisztításához öblítse le hideg víz alatt, majd helyezze egy vízzel teli nagy tálba. Keverje meg többször, mielőtt egy szűrőedényben lecsepegtené. Mivel ez a zöldség nagyon sűrű, a csíra külső része az egyetlen olyan terület, amelyen szennyeződés lehet. Vágja le a kelbimbó végeit, és távolítsa el a laza vagy sérült külső leveleket.

Egy átlátszó tál, tele vízzel és kelbimbóval.

2. LÉPÉS: BORTOVÁLJA MEG A KESZELBIMBÓT

A nyers kelbimbó aprításának legjobb módja az, ha az S alakú pengével vagy aprítótárcsával ellátott konyhai robotgépbe helyezi. A kis kelbimbót egészben is behelyezhetjük a robotgépbe. Vágja félbe a nagy kelbimbót, mielőtt a processzorba helyezné.

Pulzáljon 3-4-szer, vagy amíg a kívánt állagúra fel nem aprítjuk. A konyhai robotgép méretétől függően adagonként aprítsa fel.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply