Dalgona Candy · Élelmiszerblog vagyok

1
Dalgona Candy · Élelmiszerblog vagyok

Csak 2 hozzávalóra van szükséged a Squid Game ikonikus Dalgona édességének elkészítéséhez!

Nem emlékszem, mikor volt utoljára születésnapom, de ha most csinálnék egyet, az biztosan egy Kalmárjáték témájú buli lenne, leszámítva a haldoklókat. Természetesen a pénzért versenyeznénk! A Squid Game egyik legikonikusabb játéka a dalgona cukorka játék volt, és nekem és Mike-nak kellett készítenem néhányat, hogy kipróbálhassuk. Spoiler, elvesztettem, gondolom LOL vagyok.

Mi az a dalgona cukorka?

Ha a dalgona cukorka ismerősen hangzik, az valószínűleg azért van, mert tavaly hallottál a vírusos dalgona kávészenzációról? Mindenkinek és a nagymamáknak sikerült! A Dalgona cukorka egy régi koreai méhsejt cukorka, amely hasonlít a tengeri hab- vagy méhsejtkaramellhez, vagy egy Crunchie-szelet belsejéhez. Édes és ropogós és finom. Koreában az utcai árusok formákkal bélyegzett dalgonát (más néven ppopgit) árulnak. Ha sikerül az édesség köré enni úgy, hogy a formája sértetlen marad, néha adnak ingyen édességet! Természetesen a Squid Game-ben ez sokkal halálosabb.

dalgona cukorka | www.iamafoodblog.com

Hogyan készítsünk dalgona édességet?

A dalgona elkészítése rendkívül egyszerű, alapvetően megolvasztod a cukrot, és belekeversz egy kis szódabikarbónát, hogy felhabosodjon. Úgy néz ki, mint a felvert kávé, innen kapta a dalgona kávé nevét.

Miután belekevered a szódabikarbónát és felhabosodik, kiöntöd, formázd és hagyd kihűlni.

dalgona cukorka | www.iamafoodblog.com

Hozzávalók

 • cukor – cukor, ha felmelegítjük, szép aranysárga karamell lesz belőle. Használhat fehér vagy barna cukrot, mindenki döntse el! A barna cukor sokkal sötétebb lesz.
 • szódabikarbóna – ettől habzik a karamell. Ügyeljen arra, hogy szódabikarbónát használjon, ne sütőport.

Dalgona szerszámok

formát vágva dalgona cukorkába | www.iamafoodblog.com

Tippek és trükkök

Annyi ilyet készítettem, nagyon csalódott voltam, hogy a dalgonám folyamatosan a lapos fémbádog aljára tapadt. Az interneten található receptek mindegyike szerint 30-40 másodpercet kell várni a préselés előtt, de felemelés után a teteje csak lejön. Végül úgy döntöttem, hogy enyhén kiolajozom és megcukrozom a forma alját, és YAY, nem ragad. Nagyon ajánlom, ha gondja van.

alkotó dalgona cukorka | www.iamafoodblog.com

Íme néhány további tipp és trükk, amit az út során tanultam.

 • Győződjön meg róla, hogy minden eszköz és hozzávaló kéznél van: cukor, szódabikarbóna, enyhén olajozott és cukrozott lapos fémfelület, sütőpapírral vagy szilikonnal bélelt tepsi, fém spatula, fa pálcika és a pogácsaszaggatók.
 • A cukrot nem kell nagyon keverni, főleg eleinte. Hagyja megolvadni a szélein és az oldalain, amíg tiszta és megolvad, majd kezdje el keverni. Ha túl korán keveri, egy örökkévalóságig tart, amíg a cukor megolvad.
 • Ne adjunk hozzá túl sok szódabikarbónát. Megkeseríti az édességet, és nem lesz jó az íze. Csak egy nagyon pici csipetnyi kell hozzá. Csak ügyeljen arra, hogy nagyon jól keverje hozzá, és levegőzteti és felfújja a cukrot.
 • Hagyja egy kicsit hűlni az édességet, mielőtt lenyomja vagy ragad, és szomorú leszel, mint én. De még jobb, ha enyhén olajozza és cukrozza fel a felületet, és nem lesz gond a ragadással.
 • Ha egynél többet tervez készíteni (Annyit készítettem, hogy tökéletes legyen!), forraljunk fel egy fazék vizet, majd kapcsoljuk ki. Miután kiöntötted az édességet, óvatosan hozzáadhatod a merőkanálot a forró vízhez, és a felesleges cukorka rögtön elolvad. Csak óvatosan, mert sercegni fog és sok hőt bocsát ki.
 • Ahhoz, hogy tökéletesen kerek dalgona édességet kapjunk, ne aggódj amiatt, hogy minden apró édességet kiszedsz. Csak használja az evőpálcikát, hogy finoman segítse az édességet folttá hullani. Megpróbáltam egy gumi spatulával mindent kikaparni, és a karikák helyett foltok lettek.

dalgona cukorka készítése | www.iamafoodblog.com

Remélem segít! Valójában nagyon szórakoztató volt dalgonát készíteni, miután rájöttem! Segít, hogy a selejt ízletes volt. Imádom a méhsejt cukorkát, ezért MINDENRE nassoltam.

boldog dalgonázást és sok sikert a formák kihozásához!
xoxo steph

dalgona cukorka recept | www.iamafoodblog.com


Dalgona cukorka

A Squid Game ikonikus édessége

Kiszolgál 1

Felkészülési idő 0 perc

Főzési idő 5 perc

Teljes idő 5 perc

 • 1 evőkanál cukor
 • 1 kis csipet szódabikarbóna

Táplálkozási tények

Dalgona cukorka

Mennyiség adagonként

Kalória 45

% Napi érték*

Zsír 0,01 g0%

Telített zsír 0,01 g0%

Koleszterin 0,01 mg0%

Nátrium 274 mg12%

Kálium 0,01 mg0%

Szénhidrát 12g4%

Rost 0,01g0%

Cukor 12g13%

Fehérje 0,01 g0%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply