Deviled Eggs Recept – Adjon hozzá egy csipetnyit

3
Deviled Eggs Recept – Adjon hozzá egy csipetnyit

Záptojások tökéletes előétel vagy köret családi étkezésekhez, bulikhoz, ünnepekhez, bográcsozáshoz, piknikhez és sok máshoz. Ez az egyszerű és klasszikus ördögtojás recept a család kedvence!

Fénykép ördögi tojásokról, fehér tálon, márványpulton.

Az ördögtojás egész év kedvence, és a családi vacsorák és ünnepek kötelező része az otthonomban! Legfeljebb minden összejövetelen találsz ördögtojást az asztalon.

Kedveltek húsvétra és más ünnepekre, valamint nyári piknikekre és bográcsozásra. Nem számít, hol szolgálják fel, mindig a kedvenc menüelemek. És úgy tűnik, hogy az embereknek mindig nehéz csak néhányat megenni – legalábbis nekem!

Deviled Eggs Recept

Fénykép kemény főtt tojásról, amelyet fekete háttérrel fehér tálra töltenek

Mik azok a Deviled Eggs?

A Deviled Eggs, vagy más néven töltött tojás, keményen főtt tojás, amelyet meghámoztak, félbevágtak, a sárgáját eltávolították, és más összetevőkkel összekeverték, majd visszatöltötték a tojásfehérje mélyedésébe.

Nagyon sok módja van az ördögi tojás elkészítésének. Vannak, akiknek íze van, mások ecetet vagy mustárt adnak hozzá. De úgy készítem az enyémet, ahogy a nagymamám és az anyám mindig készítette. És szerintem ezek azért jók, mert egyszerűek, klasszikusak és bármikor tökéletesek.

Vértes fénykép ördögi tojásokról, fekete borssal meghintve egy fehér tálon.

Hogyan készítsünk klasszikus ördögtojást

1. Főzzük keményre a tojásokat

Az ördögi tojás elkészítéséhez keményen főtt tojással kezdje. Ezek elkészítésének néhány módja van.

2. Hámozzuk meg és hűtsük le a tojásokat

Miután elkészítette a főtt tojást az Ön által kedvelt módszerrel, hámozzuk meg. Adok néhány tippet a könnyű hámozáshoz ezen módszerek mindegyikével.

Miután meghámozta őket, legalább egy órára vagy egy éjszakára hűtse le őket. A meghámozott tojásokat egy tálba tesszük, szorosan letakarjuk, és hűtőbe tesszük. Ez azért fontos, mert hidegen sokkal könnyebben szeletelhetők. Általában ezt megelőző este, vagy akár néhány nappal azelőtt csinálom, hogy elkészítem az ördögtojásomat.

3. A tojásokat felszeleteljük

A hideg tojásokat hosszában felszeleteljük.

4. Készítsük el a Deviled Egg tölteléket

Ezután vegye ki a sárgáját minden tojásfélből, és tegye egy tálba. Helyezze a tojások fehér felét a tányérjára, és tegye félre. Fogjunk egy villát, és a sárgáját törjük apró kockákra. Hozzákeverjük a majonézt, sózzuk, borsozzuk krémesre.

Fénykép a tojássárgája, majonéz, só és fekete bors töltelékéről.

5. Töltsük meg a tojásfehérjét

Végül két kanalat fogsz, hogy a leggyorsabban megtöltsd a tojásokat. Miután megtöltötted a tojásokat, tálalásig tedd a hűtőbe.

Vértes fénykép töltött tojás fehér tálon egy márványpulton.

Igény szerint dekoratív tojásokat is készíthet. Ha ezzel a módszerrel tölti fel a tojást, akkor a tojássárgája keveréket legalább egy órára vissza kell helyeznie a hűtőszekrénybe. Ezután kanalazd a tojáskeveréket egy cukrászzacskóba, és egy díszítőhegy segítségével csepegtesd a keveréket a tojásfehérjébe. Ismét ügyeljen arra, hogy a tálalásig hűtőszekrényben tárolja.

Vértes ördögi tojás egy fehér tálra.

Hogyan kell szolgálni

Szívesen használom az ördögi tojástányérjaimat a tálaláshoz. Határozottan megakadályozza, hogy elcsúszjanak, és szép bemutatót készít. Azonban tálalhatod őket nagy tálban is. Annak elkerülése érdekében, hogy elmozduljanak a tálalótányéron, tegye a megtisztított vajas salátát a tálra, majd helyezze a tojásokat a saláta tetejére, hogy szép legyen.

Az ördögtojás felszolgálásának módjai

Annyi más étellel és oly sok alkalomra is fogyaszthatod, de itt van néhány kedvenc ételem, amelyekkel együtt tálalhatom őket.

Hogyan készítsünk előre és tároljunk ördögtojást

Előre jutni – Az ördögtojás tökéletes előétel. Míg a keményre főtt tojás héjában akár egy hétig is eltartható a hűtőszekrényben, az ördögi tojást három-négy napon belül fel kell használni.

Tárolni – Tálalásig légmentesen záródó edényben vagy műanyag fóliába csomagolva hűtőszekrényben tárolandó.

Íme a családi receptem klasszikus ördögtojás. Szerintem szeretni fogod őket!

Klasszikus Deviled Eggs

Előételek 35 perc

Az ördögtojás tökéletes előétel vagy köret családi étkezésekhez, bulikhoz, ünnepekhez, bográcsozáshoz, piknikhez és sok máshoz.  Ez az egyszerű és klasszikus ördögtojás recept a család kedvence!  // addapinch.com

Felkészülési idő 15 perc

Főzési idő 20 perc

Adagok 12

Tanfolyam Előétel, Köret

Konyha Amerikai

Szerző Robyn Stone

Az ördögtojás tökéletes előétel vagy köret családi étkezésekhez, bulikhoz, zuhanyzókhoz és egyéb eseményekhez. Szerezd meg ezt a család kedvenc ördögtojás receptjét, amelyet biztosan szeretni fogsz.

  • Hűtsük le a kemény tojásokat legalább egy órára vagy egy éjszakán át.

  • A tojásokat félbevágjuk, a sárgáját egy tálba szedjük.

  • A sárgáját villával addig tördeljük, amíg az egész össze nem morzsolt.

  • A tojássárgához adjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

  • A tojássárgás keveréket a tojásfehérjébe kanalazzuk.

  • Tálalásig hűtőbe tesszük.


Kalória: 105kcal | Szénhidrátok: 1g | Fehérje: 6g | Zsír: 9g | Telített zsír: 2g | Koleszterin: 166mg | Nátrium: 150mg | Kálium: 61mg | Cukor: 1g | Vitamin A: 240IU | Kalcium: 25mg | Vas: 0.8mg

Az ördögtojás tökéletes előétel vagy köret családi étkezésekhez, bulikhoz, ünnepekhez, bográcsozáshoz, piknikhez és sok máshoz.  Ez az egyszerű és klasszikus ördögtojás recept a család kedvence!  // addapinch.com

Élvezd!
Robyn xo

hasonló hozzászólások

Leave a Reply