Egyszerű Chipotle csirkenyárs a sütőben

1
Egyszerű Chipotle csirkenyárs a sütőben

Finom és ízletes chipotle csirkenyárs sütőben sült. Élvezze főételként, előételként vagy gyorsételkészítési receptként csomagolt ebédekhez. Egy egyszerű pácot habverünk össze, és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek a csirkével, mielőtt a nyársakat a sütőbe sütjük.

Chipotle Csirkenyársak A Sütőben

A mogyorószószos csirkenyárs évek óta a kedvenc ételem, de azt kell mondanom, hogy a chipotle és adobo szósz ezekben a nyársokban versenyt ad a másik receptemnek. Háromszor készítettem el ezeket a nyársakat az elmúlt hónapban!

A Chipotle chili füstösen gazdag ízű, amit egy kis barna cukorral tompítok. Remek kombináció és úgy is finom, ahogy van, de egy gyors mártogatós szószt is felverhetsz, amit alább megosztok.

Ne korlátozza ezt a sütőben való főzésre. Ezeket a csirkenyársakat a tűzhely tetején, brojler alatt vagy grillen is süthetjük.

Ha sütőben sütjük, ezek körülbelül 10-20 percet vesznek igénybe. A pontos idő attól függ, hogy milyen vastag a csirke. A többi módszer 10 perc alatt megsül közvetlen hő hatására.

Ne feledje, hogy szerint a Élelmiszerbiztonsági irányelvek, csirke addig kell főzni, amíg el nem éri a 165°F belső hőmérsékletet.

Egy fehér tányér csirke és karfiol rizzsel.

Chipotle csirke pác receptje

Ez a pác chipotle chilivel és adobo szósszal a főszereplője ennek a receptnek. Szuper ízű és pár fűszerrel. Nem igényel sok időt, hogy áthatoljon a csirkén, így egy óra alatt is megteszi a hűtőszekrényben. Ennek azonban a legjobb az íze, ha teljes 24 órát ad neki a pácolásnak.

Hozzávalók:

  • Csirke ajánlatok – ezek azok a vékony húsdarabok, amelyek a csirkemell alatt találhatók. Ezeket a legtöbb élelmiszerboltban megtalálod. Ha azonban nem áll rendelkezésére, vágja fel a kicsontozott csirkemellet 1/2 hüvelykes csíkokra.
  • Chipotle Chile Adobe szószban – Ez megtalálható az élelmiszerboltja mexikói részlegében. Csak egy chipotle-t és a szószt használjon ugyanabból a dobozból. A maradék felhasználható más receptekhez, például ehhez a chipotle mártogatós szószhoz vagy ebben a töltött kolbász receptben.
  • barna cukor – csak 1/4 csészére lesz szüksége, de hogy ez a cukormentes legyen az alacsony szénhidráttartalmú követők számára, Lakanto arany szerzetes gyümölcs ugyanolyan finom az íze. Ezt a pácot mindkét módon elkészítettem, és a családom nem ismerte a különbséget. Azt hittem, a szokásos barna cukor egy kicsit édesebb. Valahogy nyilvánvaló.
  • Friss koriander – a páchoz adjuk és díszítjük.
  • Fűszerek – só és bors, fokhagymapor és chilipor.
Chipotle csirke pác hozzávalói csirkenyárshoz.

Pácold be a csirkét

Az összetevők összegyűjtése után az összes hozzávalót össze kell keverni. Úgy fog kinézni, mint egy sűrű paszta. Ez az, amit akarsz. A pácot a csirkébe hajtjuk, hogy a szósz egyenletesen eloszlassa. A csirkéből származó nedvesség és a feldolgozás során keletkező víz tökéletesen bevonja az összes darabot.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply