Hogyan készítsd el a vírusos TikTok kenyeret

0
Hogyan készítsd el a vírusos TikTok kenyeret

Üdvözlöm, visszatértem egy újabb vírusos TikTok recepttel. Tudom, tudom, a TikTok hamarosan betiltásra kerül, de a vírusreceptek nem szűnnek meg, és én itt vagyok érte, mert a szuper bolyhos felhőkenyér olyan pörgős és aranyos.

Ráadásul csak három összetevőből áll! Úgy értem, szerettem a dalgona kávét és a palacsinta gabonát, szóval lehet, hogy van valami ebben a TikTok ételben?

Miután láttam, hogy több ember belehasad a TikTok felhős kenyerébe, és összenyomja őket, csak magamnak KELLETT készítenem.

Mi az a TikTok felhőkenyér?

Ha a TikTokon tartózkodik, és benézett a #cloudbread alá, valószínűleg a valaha látott legbolyhosabb, leglehetetlenebb óriás kenyérfelfújásokat láthatta. Az elkészítéséhez csak tojásfehérje, cukor és kukoricakeményítő kell. A felhőkenyér lényegében egy puhára sült habcsók, némi márkaváltással.

Ha nem vagy biztos benne, mi a habcsók: ez egyfajta desszert, amelyet felvert tojásfehérjéből és cukorból készítenek. Néha kötőanyagot (jelen esetben kukoricakeményítőt) adnak hozzá, hogy egy kicsit több szerkezetet kapjon. A habcsók finoman sütve mályvacukros ízű, sütéskor és hosszabb ideig száradva pedig könnyű és ropogós. Ha ettél pavlovát vagy citromos habcsókos pitét vagy macaront, akkor már habcsókot és tágabb értelemben felhőkenyeret.

Felhő kenyér recept | www.iamafoodblog.com

Hozzávalók a felhős kenyérhez

 • Tojásfehérje. A tojásfehérje az, ami a felhős kenyeret bolyhossá és puhává teszi. Ha saját kezűleg választja szét a tojásfehérjét, ügyeljen arra, hogy SEMMILYEN sárgája ne kerüljön a fehérjébe, különben nem fog felverődni. Jobb, ha hidegen választja szét a tojásokat, de szobahőmérsékleten jobban felverődik. Tojásfehérjét is lehet vásárolni kartondobozban a boltban, én is így tettem. Egy kartondobozból 3 nagy tojásfehérjére vagy körülbelül 6 evőkanál tojásfehérjére lesz szüksége.
 • Cukor. Csak normál fehér cukrot használjon. A cukor az, ami stabilizálja a tojásfehérjét, és hagyja, hogy még jobban megbolyhosodjon. A cukortól a felhőkenyér is egy kicsit édes lesz.
 • Kukoricakeményítő. Csak egy kis kukoricakeményítőre van szüksége a felhőkenyérbe, hogy segítsen felszívni a habcsókban lévő felesleges folyadékot. A kukoricakeményítő abban is segít, hogy a habcsók fényes legyen.
 • Ételszínezék. Ez nem kötelező, ha színessé szeretné tenni a felhőket.

Hogyan készítsünk felhőkenyeret

 1. A tojásfehérjét felverjük. Tegye a tojásfehérjét egy nagyon tiszta, zsírmentes tálba. Kezdje el verni a tojásfehérjét közepesen alacsony fokozaton, amíg habos és halvány nem lesz.
 2. Keverjük hozzá a cukrot. Addig adjuk hozzá a cukrot, apránként, amíg a cukor fel nem oldódik és a tojásfehérje habosodik.
 3. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt. Szeretem a kukoricakeményítőt beleszitálni, hogy ne legyen csomós. Habverővel verjük tovább, amíg a tojásfehérje fényes, sűrű habcsók lesz, amely csúcsot tart. A tojásfehérje akkor kész, ha kiemeli a habverőt a tálból, csúcsot tart, simának és krémesnek tűnik, mint a borotvakrém. Ha megdönti a tálat, a fehérje nem csúszik. Vigyázz, ne verd túl!
 4. Formálja a felhőt. Gumi spatulával kikanalazzuk a habcsókot, és sütőpapírral bélelt tepsiben felhővé formázzuk.
 5. Süt. Alacsony sütőben aranybarnára sütjük és átsül.

Felhő kenyér recept | www.iamafoodblog.com

Milyen íze van a felhős kenyérnek?

Hogy őszinte legyek, ez a felhőkenyér inkább megjelenés, mint íz. Talán pont olyan, mint a TikTok? Gyönyörűen bolyhos és tele van apró légbuborékokkal, és nagyon puha és kielégítő, de nem a legfinomabb. Könnyű és szellős, és egy mályvacukrra emlékeztet. Az íze olyan, mint az angyalos sütemény, az íze azonban nem.

Tippek és trükkök

 • Győződjön meg arról, hogy a tojásfehérje habverő berendezése teljesen tiszta, zsír- vagy olajmentes, különben a tojásfehérje nem fog felverődni.
 • Hasonlóképpen győződjön meg arról, hogy a tojásfehérjében NULLA tojássárgája van.
 • Válasszuk szét a tojásokat, amíg hidegek, de verjük fel szobahőmérsékleten.
 • Ne adjunk hozzá minden cukrot egyszerre. A habcsók puhább lesz, ha fokozatosan, 1 evőkanálnyit adagolunk hozzá.
 • Ne verje túl! Ha a habcsók szemcsésnek vagy nagyon nedvesnek tűnik, az azt jelenti, hogy a tojásfehérjét túlverték, és a felhőkenyér nem lesz bolyhos.

Felhőkenyér GYIK

Hogyan verjem fel a tojásfehérjét?

Győződjön meg arról, hogy az edények TELJESEN tiszták, és egyáltalán nem marad olaj vagy zsír a habverőjén vagy a tálon. Ha a tojások szétválasztásakor feltöröd a sárgáját, a fehérje nem fog felverődni. Használjon rozsdamentes acél vagy üvegtálat, és győződjön meg arról, hogy teljesen tiszta. Ne használjon szilikon vagy műanyag edényeket vagy edényeket – még ha tisztának tűnnek is, előfordulhat, hogy olajos maradványok képződnek, amelyek megnehezítik a tojás megfelelő felverését. A tojásfehérje felverése időbe telik, ezért ne lepődj meg, ha eltart egy ideig, amíg felverődik.

Miért nem verte fel a tojásfehérje? Örökké vertem őket!

Ha a tojásfehérje nem habos, az azért van, mert olaj vagy zsír volt a tojásfehérjében. Az olaj vagy zsír a habcsók felverésének ellensége. A zsír megzavarja a tojásfehérje fehérjéinek összekapcsolódását és felverődését. Ha kézzel választja szét a tojásfehérjét, és zsír van a kezében, előfordulhat, hogy a fehérje nem fog felverődni. Ha olaj vagy zsír van a habverőjén vagy a tálban, a tojásfehérje nem fog felverődni.

Hogyan verhetem fel a tojásfehérjét?

Megpróbálhat hozzáadni egy csipetnyi tartárkrémet (1/4 teáskanál), ecetet (1/4 teáskanál) vagy citromlevet (1/4 teáskanál), hogy elősegítse a tojások felverését. A borkő, az ecet és a citromlé mind olyan savak, amelyek segítenek stabilizálni a tojásfehérjét, és arra ösztönzik, hogy extra habbá váljon.

Miért nem sült át a felhőkenyerem?

Ha a felhőkenyér kívül aranybarna, de belül még mindig nem sült meg, az azért lehet, mert a sütő túl meleg. Egyes sütők nincsenek megfelelően kalibrálva, vagy forró pontjaik vannak. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a sütő túl meleg volt, és a kenyér külseje gyorsabban sül meg, mint a belseje. A felhős kenyér nagyon alacsony hőmérsékleten sül. Ha a felhőkenyér belseje nyers, egyszerűen visszateheti a felhős kenyeret a sütőbe, amíg meg nem sül.

Tojás íze van?

A felhőkenyér 3 összetevőből készül: tojásfehérjéből, cukorból és kukoricakeményítőből. A recept nagy részét a tojásfehérje teszi ki, így természetes, hogy a felhőkenyér tojás ízű lesz. Ha édesebb felhős kenyeret szeretne, hogy kevésbé íze legyen a tojásnak, adjon hozzá 1/4 csésze cukrot. Figyelmeztetés: ha ezt teszi, a felhő nem lesz olyan bolyhos.

Kell-e állvány-mixer a felhőkenyér készítéséhez?

Technikailag nincs szükség állványos keverőre. Ezeket hagyományos habverővel vagy kézi mixerrel felverhetjük. De ehhez VALÓBAN hosszú idő és sok karizom kell. Meg tudod csinálni! Én ezt a tejhabosítót használom, és elképesztően működik.

Miért gyűrött a felhőkenyérem?

Csak ilyen a felhőkenyér természete! Mivel nem olyan süteményről van szó, aminek a stabilizálásához jelentős mennyiségű liszt van, ezért hűlve ráncos lesz, olyan, mint egy szufla. A legjobb, ha még egy kicsit melegen élvezed 🙂

Készíthetek előre felhőkenyeret?

Sajnos, akárcsak a felhők, a felhőkenyér is rendkívül mulandó. Nem készítheti el előre, mert minél tovább áll, annál gyűröttebb és zsugorodott lesz. A felhőkenyeret a legjobb frissen, a kemencéből kivetve elkészíteni és fogyasztani.

Hogyan készítsünk TikTok Cloud kenyeret | www.iamafoodblog.com

A kukoricakeményítő helyettesítője

Ha nincs kukoricakeményítője, amelyet kukoricalisztnek is neveznek, használhatja a szokásos univerzális lisztet. A liszt mennyisége nagyon kicsi, így nem lesz változás.

Cukor helyettesítői

A cukor a legjobb, ha habcsókot készít, de édesítőszert is használhat, ha kerüli a cukrot. A habcsók nem fog annyira bolyhosodni, de cukormentes lesz. Próbáljon ki olyan dolgokat, mint: stevia, splenda vagy monkfruit édesítő.

Miért olyan ízű a felhőkenyér, mint a tojás?

A felhőkenyérnek csak három összetevője van: tojásfehérje, cukor és kukoricakeményítő. Az íze olyan, mint a tojás, mert a tojás a fő összetevő. Ha édesebbre, habcsókosabbra és kevésbé tojásosra szeretnéd, készítheted több cukorral, vagy adhatsz hozzá néhány kivonatot, például vaníliát vagy mandulát. 2,5 evőkanál cukor helyett használjon 6 evőkanálot. Adjunk hozzá 1 teáskanál vanília vagy mandula kivonatot. A felhőkenyér kicsit merevebb és nem olyan bolyhos lesz, de inkább habcsók íze lesz!

Felhő kenyér recept | www.iamafoodblog.com


Felhő kenyér recept

3 összetevőből álló bolyhos TikTok vírusfelhő kenyér

Kiszolgál 1

Felkészülési idő 10 perc

Főzési idő 20 perc

Teljes idő 30 perc

 • 3 nagy tojásfehérje körülbelül 6 evőkanál
 • 2.5 evőkanál cukor ~30g
 • 1 evőkanál kukoricakeményítő ~10g
 • ételszínezék opcionális, lásd a megjegyzést
Választható: Ha ízesítőt (sütési kivonatot) vagy színt szeretne hozzáadni a felhőkenyérhez, adja hozzá a kukoricakeményítő hozzáadásakor.
A becsült tápérték egy veknire vonatkozik.
Recept keresztül @linqanaaa és @abimhn

Táplálkozási tények

Felhő kenyér recept

Mennyiség adagonként

Kalória 194
Kalória zsírból 2

% Napi érték*

Zsír 0,2 g0%

Telített zsír 0,01 g0%

Koleszterin 0,01 mg0%

Nátrium 100 mg4%

Kálium 162 mg5%

Szénhidrát 38g13%

Rost 0,1g0%

Cukor 30,7 g34%

Fehérje 10,8 g22%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply