Hogyan készítsünk kerek tojást · Élelmiszerblog vagyok

1
Hogyan készítsünk kerek tojást · Élelmiszerblog vagyok

Tagadhatatlan: egy kerek tojás tökéletes reggeli szendvicshez (és még sok máshoz!).

Valamiért az összes legjobb reggeli szendvicskenyér kerek: angol muffin, bagel, puha és puha briós zsemle, gofri, fánk, wonnuts, a lista folytatható. Persze, a szokásos módon is készíthet napfényes felével felfelé mutató tojást úgy, hogy egy kis fehérje kilóg. De ha tökéletes McDonald’s-szerű kerek tojásra vágysz, nálam van!

Egyszer, amikor Mike országúton volt, bementünk a McDonald’sba reggelizni. Az előttünk álló kolbászos tojásos mcmuffint rendelt egy extra kerek tojással. izgatott voltam. “Mi az extra kerek tojás?” Megsúgtam Mike-nak: „Olyan ez, mint egy szuper különleges szuper kerek tojás?!” Vállat vont, így megerősítettem az önbizalmamat, és megkérdeztem a pultnál ülőt.

Azt mondták nekem, nagyon is tény hangon: „Ez egy tojás. Ezt hívjuk a tojásainknak.” Kiderült, hogy egy extra gömbölyű tojás nem egy extra kerek, az illető csak két tojást akart a tojássárgájára. Azóta is szeretem a kerek tojásokat „extra kerek tojásoknak” nevezni.

kerek tojásos muffin | www.iamafoodblog.com

Mi az a kerek tojás?

Ahogy a McDonald’s embere mondta, ez egy kerek alakú tojás. A McDonald’s tojáskarikákat használ a tojások kerek körben történő elkészítéséhez, amely éppen megfelelő méretű az angol muffinokhoz.

Hogyan készítsünk kerek tojást

 1. öntsünk fel egy kis vajat tapadásmentes serpenyőben közepes lángon.
 2. Hozzáadás a tojásgyűrűjét, és hagyja felforrósodni. Ügyeljen arra, hogy enyhén kivajazza a gyűrűt, hogy a tojás ne ragadjon be.
 3. Rés egy tojást a tojáskarikába, és hagyjuk főni. Ha klasszikus McDonald’s tojást szeretne, törje fel a sárgáját.
 4. Hozzáadás egy kis vizet a serpenyőbe, és fedjük le a tojást, hogy kicsit megpároljuk.
 5. Mikor tetszés szerint elkészítjük, vegyük ki a serpenyőből, és egy eltolt spatulával vagy vajkéssel vegyük ki a gyűrűből.
 6. Élvezd a kerek tojásod!

tojást főzni tojásgyűrűben | www.iamafoodblog.com

Adjunk hozzá egy kis gőzt

Amikor kerek tojást főznek a McDonald’s-ban, egy kis vizet öntenek a serpenyőbe, és letakarják, hogy a tojás tökéletesre pároljon. Ezért puhák és gyengédek, és nem olyan ropogósak, mint a hagyományos tükörtojás. A sárgáját is feltörik, így egyenletesen főnek.

Mi az a tojásgyűrű?

A tojáskarika olyan gyűrű, amely a helyén tartja a tojássárgáját főzés közben. Megvásárolhatja őket online, akár szilikonban, akár fémben. Nekem van a fémeket és remekül működnek. Biztos vagyok benne, hogy a McDonald’s speciális szilikonokat használ, amelyeket egyedileg készített nekik.

tojáskarikák | www.iamafoodblog.com

Mi van, ha nem akarok tojásgyűrűt venni?

Ha nem akarsz tojáskarikát venni, használhatod egy befőttesüveg fedelét, csak ügyelj rá, hogy nagyon jól kivajazd/olajozzad, hogy ne ragadjon le a tojás. Használhat kerek pogácsaszaggatót vagy kekszszaggatót is.

Sült kerek tojás

Ha van otthon kis ramekin, akkor sült kerek tojásokat is készíthet. Győződjön meg róla, hogy bőségesen kivajazza az alját és az oldalát, és fedő nélkül süsse meg a tojásokat 400 °F-os sütőben 10-15 percig, késsel körbefutva a külsejét, és kibillentve. Vagy ha van egy nagy muffintetős tepsi vagy nagy muffin tepsi, akkor azokat is kivajazhatod és megsütheted.

Boldog kerek tojást!
xoxo steph

kerek tojás | www.iamafoodblog.com

Hogyan készítsünk kerek tojást | www.iamafoodblog.com


Hogyan készítsünk kerek tojást

A tökéletes tojás a reggeli szendvicshez

Kiszolgál 1

Felkészülési idő 1 min

Főzési idő 3 perc

Teljes idő 4 perc

 • 1 nagy tojás
 • 1/4 tk vaj

Táplálkozási tények

Hogyan készítsünk kerek tojást

Mennyiség adagonként

Kalória 80
Kalória zsírból 53

% Napi érték*

Zsír 5,9 g9%

Telített zsír 2,2g14%

Koleszterin 189 mg63%

Nátrium 77 mg3%

Kálium 67 mg2%

Szénhidrát 0,4 g0%

Rost 0,01g0%

cukor 0,4 g0%

Fehérje 6,3 g13%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply