No Bake Mogyoróvajas pite – cukormentes

0
No Bake Mogyoróvajas pite – cukormentes

Krémes sütés nélkül mogyoróvajas pite friss tejszínhabbal készült. Ez a cukormentes, finom desszert egy alacsony szénhidrát- és keto-barát recept, előre elkészített dióhéjjal, amely kellemes textúrát ad minden falatnak. Felverjük, összeállítjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük, mielőtt élveznénk.

Mogyoróvajas pite (sütési recept nélkül)

Egyre melegebb van kint, így minél több időt tudok kihagyni a meleg konyhából, annál jobb! Ez a sütés nélküli pite csak az a desszert, amelyet a következő összejövetelén szívesen tálalni fog. A könnyű és légies pite tökéletes nyári desszert.

Egyetlen sütési receptet sem egyszerű elkészíteni, ehhez a recepthez a kész és friss alapanyagok kombinációját használjuk. Az egyetlen további konyhai cikk, amelyre szükség van, a keverőtálak és a kézi mixer. Ha van habverő tartozéka, feltétlenül használja a tejszínhabhoz.

Bár ez a recept elég gyorsan összeáll, a pitét néhány órára hűtőszekrényben kell tartania, mielőtt tálalná, hogy megszilárduljon és megőrizze formáját.

Azt is vegye figyelembe, hogy ha teljesen a semmiből szeretné elkészíteni ezt a pitét, akkor ez könnyen megtehető. Az alábbiakban bemutatok néhány házi készítésű kéreg lehetőséget.

Mogyoróvajas pite, pár szelet kiszedve.

Hozzávalók, amelyekre szükséged lesz

Ehhez a recepthez egy maroknyi hozzávalóra lesz szüksége, egy előre elkészített pitehéjra és a következőkre:

  • Mogyoróvaj – krémes mogyoróvaj hozzáadott cukor és olaj nélkül. Keressen két összetevőből álló márkát; földimogyoró és só. Ha a felnyitáskor természetes mogyoróolaj van az edény tetején, győződjön meg róla, hogy használat előtt alaposan keverje meg.
  • Krémsajt – Szobahőmérsékleten. Én teljes zsírtartalmú krémsajtot használok. A krémsajt a krémes töltelék stabilizátora is.
  • Cukormentes édesítőszer – használja kedvenc cukrászdíszes édesítőjét. Kedvencem az allulóz és a szerzetes gyümölcs. Ha nem rendelkezik cukrász típusú édesítőszerrel, a granulált édesítőszert finom porrá keverheti.
  • Nehéz tejszínhab – könnyed textúrát ad a pitetölteléknek, és finom réteget ad a lepény tetejére.
  • Vaníliakivonat a tejszínhabbal adjuk.
A mogyoróvajas pite elkészítéséhez szükséges hozzávalók.

Hogyan készítsünk keto mogyoróvajas pitét

Ehhez a recepthez egy előre elkészített héjat használunk. Szeretem a népszerűvé vált dióhéjat. Bár a Graham cracker verzió ugyanolyan jó. Ha szeretné, elkészítheti saját kéregét is.

Próbálja ki az alábbi tésztareceptek egyikét:

Mogyoróvajat krémsajttal keverve átlátszó tálban.

Pite töltelék

Miután úgy döntött, hogy elkészíti saját kéregét, vagy használ egy előre elkészített héjat, mint én, akkor készen áll a töltelék összekeverésére.

Először keverje össze a krémsajtot, a mogyoróvajat és az édesítőt, majd tegye félre.

Ezután házi tejszínhabot szeretnénk készíteni. Persze, kényelmes a boltban megragadni egy vásárolt felvert feltétet, de közel sem olyan finom! Ezenkívül néhány percet vesz igénybe az otthon elkészítése.

A tejszínhab felét a mogyoróvajas pite-töltelékkel beleforgatjuk.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply