Szuperkönnyű Tökéletes minden alkalommal · Élelmiszerblog vagyok

1
Szuperkönnyű Tökéletes minden alkalommal · Élelmiszerblog vagyok

Ha újra és újra megkérdeznéd, mit ehetnék, akkor csirkecombnak kell lennie. Hihetetlenül sokoldalúak, tele vannak ízekkel és teljesen finomak. Bármelyik nap adj combot a mellemre.

Ezeket a sült csirkecombokat egyszerűen, de finoman ízesítik mézzel, mustárral és fokhagymával — valószínűleg most minden hozzávaló megvan a kamrájában. A méz édessége tökéletesen párosul a fokhagyma lágy ízével. Bármit szeretek a mézes fokhagymával, és ez a mustár a mézes fokhagymás combokkal tökéletes. Ha valami mást keresel, lejjebb vannak más ízjavaslatok.

Mennyi ideig kell csirkecombot sütni?

 • Kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb: 425°F-on sütjük 18-20 percig.
 • Csont a bőrben a csirkecombokon: 425 °F-on 25-30 percig sütjük, ha megfelelően temperált.
 • Csont a bőrben a csirkecombokon: 425°F-on 35-40 percig sütjük, ha rögtön kikerülnek a hűtőből.

Addig kell őket sütni, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 165 °F-ot, vagy amíg a lé ki nem ürül. A csirkecombok minden méretben és vastagságban kaphatók, ezért a legjobb, ha egy azonnal leolvasható hőmérő hogy elérjék a 165°F-ot.

Hogyan sütjük a csirkecombot

A leglédúbb kemencében sült csirkecombhoz csontozottan, bőrrel a combon kell. A forró sütőben sütés segít ropogósabbá tenni a bőrt, a csont pedig nedvesen és lédúsan tartja a húst.

 1. Szárítsa meg. Használjon tiszta konyharuhát vagy papírtörlőt a csirke bőrének szárításához. Száraz felületet szeretne, hogy ropogós legyen. A nedvesség a ropogósság ellensége.
 2. Évszak. Tedd a combokat egy tálba, és add hozzá a szószt, amiben van egy kis olaj. Az olaj elősegíti a hővezetést, amitől a bőr ropogóssá válik, a szószban lévő fűszerezés pedig ízt ad.
 3. Süt. A combok sütésének legjobb módja, ha egy serpenyőben vagy tepsiben bőrösítjük. Süssük a combokat 425 °F-on körülbelül 25-30 percig, vagy csak addig, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 165 °F-ot.

sült csirkecomb | www.iamafoodblog.com

A szuperlédús csirkecombok titka a temperálás

A temperálás annyi, hogy kivesszük a csirkét a hűtőből, és hűvös helyen a pultra tesszük. A leglédúbb, legmegfelelőbben főtt csirkét kapod, amit valaha is eszel. Ha leveszi a hűtést a csirkéről, az egyenletesen megsült húsnak felel meg. Ha hidegen, közvetlenül a hűtőből készíti a csirkét, a csirke külseje gyorsabban sül meg, mint a belseje, így kiszáradhat.

A legjobb, ha előkészíti a csirkét, hagyja 10-15 percig temperálni/pácolni, majd bekapcsolja a sütőt. A csirkének meg kell enyhülnie, mire a sütő elkészül.

Csont a bőrben vs. csont nélküli bőr nélküli

Ez a recept bőrön, csontos csirkecombot javasol, mert a bőr gyönyörűen ropogósra válik, és az alatta lévő húst is megpácolja. A csontos hús használata mindig bónusz, mert a csonton főtt hús ízesebb és lédúsabb, köszönhetően annak, hogy a csontban lévő hús egyenletesebben sül meg, és megakadályozza a hús kiszáradását. A kicsontozott, bőr nélküli csirkecombok is finomak – rengeteg receptben használom, és itt is könnyedén felhasználhatod.

tálca tökéletes csirkecombból | www.iamafoodblog.com

Csirkecomb változatok

Mit tálalhatok sütőben sült csirkecombhoz?

Ropogós sütőben sült csirkecomb

Imádom a szaftos, mézes fokhagymás mustáros csirkét, de szeretem a ropogósra sült csirkét is. Ha te is szereted a ropogós csirkét, ne aggódj, nálam van! A ropogósra sült csirkecomb ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos sült combok, mindössze egy extra ropogós panko zsemlemorzsa bevonatot kell ráhelyezni. A Panko szuper ropogósan ropogós bőrt kölcsönöz, a mézes fokhagymás mustáros pác pedig extra lédúsan tartja a csirkét. Komolyan jó!

Hogyan készítsünk ropogós sütőben sült csirkecombot

 1. Évszak és pácoljuk be a combokat a recept szerint.
 2. Hely 2 csésze panko egy nagy, sekély tálban.
 3. Vesz a csirkét, és mártsuk a pankóba, nyomkodjuk, hogy minden oldalról tapadjon.
 4. Hely a csirkét enyhén olajozott rácsra helyezzük egy tepsibe, és süssük a recept szerint, 25-30 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete el nem éri a 165°F-ot.

Hogyan melegítsem fel a csirkecombot?

 • A mikrohullámú sütőben: helyezze mikrohullámú sütőben használható tányérra és fedje le. Egyszerre 1 percig melegítjük, amíg meleg nem lesz.
 • A sütőben: Melegítsük fel a sütőt 325 °F-ra, és helyezzük a csirkét egy sütőben használható edénybe, és fedjük le alufóliával. Addig sütjük, amíg át nem melegszik.

csirkecomb | www.iamafoodblog.com

Sült csirkecomb | www.iamafoodblog.com


Sült csirkecomb

Tökéletes kamra szaftos sült csirkecomb

Kiszolgál 6

Felkészülési idő 10 perc

Főzési idő 25 perc

Temper Time 15 perc

Teljes idő 50 perc

 • 2 lbs csontos bőr a csirkecombokon 6-8 comb
 • 2 evőkanál édesem
 • 2 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
 • 1 evőkanál dijoni mustár
 • 6 szegfűszeg fokhagyma darált
 • 1 evőkanál olaj

Táplálkozási tények

Sült csirkecomb

Mennyiség adagonként

Kalória 255
Kalória zsírból 139

% Napi érték*

Zsír 15,4 g24%

Telített zsír 3,9 g24%

Koleszterin 77 mg26%

Nátrium 122 mg5%

Kálium 203 mg6%

Szénhidrát 7,2 g2%

Rost 0,2g1%

Cukor 5,8 g6%

Fehérje 21g42%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply