Tomatillo Green (Verde) Chilis Salsa

1
Tomatillo Green (Verde) Chilis Salsa

A Tomatillo salsa verde (zöld) chili számos mexikói étel gerince. Ehhez a salsához a turmixgépemet használom, összekeverek néhány alapvető összetevőt (paradicsom, hagyma, fokhagyma, koriander és egy jalapeño paprika), majd ízlésem szerint állítom be az ízt.

Élvezze chipses salsaként, vagy használja zöld enchiladákhoz, szószként a chile verde sertéshúshoz, vagy bármilyen latin étkezés fűszereként.

Tomatillo zöld chilis salsa recept

A kedvenc salsa hozzávalóim a koriander, a hagyma és a fokhagyma, ezért ebben a receptben rengeteget használok.

A chili paprika hozzáadott hőjét illetően viszont egy szelíd salsa evő vagyok, ezért egy kis vagy közepes méretű jalapenóval kezdem.

Miután megkaptam az alapanyagot, megkóstolom a szószt a férjem és a fiam ízvizsgálati véleményével együtt.

Tomatillóval készült zöld salsa tortilla chipsekkel.

Szeretik a csípősebb salsát, így a fűszerezés között gyorsan egy közepesen telt ízű salsához jutunk.

Ebben a chili verde receptben épp elég meleg van a jalapenóból, hogy ne szippantsunk le, vagy ne kenjük az izzadt homlokunkat!

Hozzávalók a tomatillo salsa verde elkészítéséhez.
Hozzávalók a Salsa Verde-hez

Mik azok a tomatillók?

Ezek a vicces megjelenésű gyümölcsök a paradicsom család rokonai, de nem zöld paradicsom. Papírszerű külső héjú tomatillókat talál, amelyeket le kell húzni és eldobni. Észrevesz egy ragacsos maradékot, amelyet a héj hagy a paradicsomon.

Tomatillos nem édesek, mint a piros paradicsom, amelyet salátánkhoz tálalunk. Ez a gyümölcs (igen, a paradicsom gyümölcs!) fanyar, ami a mexikói szószok egyedi ízét adja.

Tomatillos tisztítása

A tomatillo elkészítése egyszerű. Legtöbbször tomatillot vásárol héjjal. Távolítsa el a héját, és mossa le a tomatillókat hideg vízzel. Ne aggódjon amiatt, hogy eltávolítja az összes ragacsos maradékot a tomatillókról. Ez nem befolyásolja a szósz ízét, mivel nem keverjük össze a héját.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply